Welke gamestoel past bij mij?

Welke gamestoel past bij mij?

3 min lezen

Dat is een vraag die we vaak te horen krijgen. We zouden je graag een linkje sturen naar de ‘numero uno game chair’ die voor iedereen de beste keuze is maar helaas bestaat die stoel niet. Jouw lichaam is wellicht wat langer, dikker of ouder dan van iemand anders, er is niet één stoel die voor iedereen het beste zit. Welke gamestoel past bij mij? We helpen je snel de beste keuze te maken.

Waarom een gamestoel kopen?

Als je veel gamed dan ontkom je er niet aan om te investeren in een echte gaming chair. Die stoelen zitten fijner dan bureaustoelen en je spaart er je lichaam mee. Als je in de toekomst ook nog comfortabel wilt zitten zonder spierpijn en allerlei aandoeningen dan kun je beter een ergonomische gamestoel kopen. Die bieden namelijk optimale ondersteuning op alle vitale plekken van je lichaam. Maar hoe kies je de juiste gaming stoel? Laten we even enkele aandachtspunten op een rijtje zetten

Zo vind je de ideale gamestoel

Als eerste moet je comfortabel zitten op de stoel. Als je wekenlang moet ‘wennen’ of als de verkoper wel heel fanatiek die specifieke stoel aanprijst, dan heb je waarschijnlijk niet de beste stoel voor jouw toepassing. Welke gamestoel past bij mij? Begin eens met deze drie tips:

Tip 1: Als je regelmatig lichamelijke klachten hebt zoek dan naar een ‘ergonomische’ gamestoel. Die zijn specifiek ontworpen op een goede zithouding. Het is wel zo dat jouw lichaam een iets andere behoefte heeft, ergonomisch design geeft een goede indicatie maar het zegt niet alles.

Tip 2: De bekleding kan ook zeker een rol spelen in het zitcomfort. Een gamestoel van leer is eigenlijk altijd een uitstekende keuze hoewel kunstleer ook heel goed kan zijn. De prijs / kwaliteit verhouding zit vaak in de levensduur van de bekleding en de onderdelen. Duurder in aanschaf betekent niet automatisch duurder als je de levensduur meetelt.

Tip 3: Pac-man is geel en Sonic is blauw. Als Luigi een paarse overall zou aantrekken dan … is het Waluigi! Met andere woorden; kleuren vertellen een verhaal zonder woorden en brengen jou in een bepaalde stemming. Natuurlijk is zitcomfort het voornaamste kenmerk maar je mag best een vette kleurcombi kiezen voor jouw gaming stoel. Denk bijvoorbeeld aan een zwart-witte gamestoel, helemaal zwart of juist een witte gamestoel.

De verschillende gamestoelen

Sommige gamers spelen liever platformers, andere weer FPS games. Omdat er wisselende voorkeuren zijn leveren wij diverse soorten gaming chairs. Als je bovengemiddeld groot of klein bent let dan goed op de hoogte van de stoel, als je een krap budget hebt dan leveren we diverse goedkope gamestoelen waar je ook heerlijk op kunt zitten. Ook hebben we een speciale collectie voor gamestoelen die 150kg gewicht aan kunnen en gamestoelen voor lange mensen.

Maak je gaming setup compleet!

Je zit lekker maar waar komt jouw keyboard met muis te liggen? PC gamers hebben zeker een bureau nodig, voor je PlayStation of Xbox is een gaming bureau ook geen overbodige luxe. Check de accessoires en stel je eigen onverslaanbare gear samen.

Nog vragen over gamestoelen?

Game Hero helpt je graag! Als je vragen hebt over een specifiek model, levertijd of andere zaken omtrent het Game Hero aanbod laat het dan gerust even weten. We zitten voor je klaar om alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Veelgestelde vragen over gamestoel

Is een gamestoel hetzelfde als een bureaustoel?

Nee, gamestoelen hebben een ander design wat zorgt voor een zithouding die beter past bij gamers.

Mag ik de stoel na aankoop retour zenden?

Ja, dit mag zolang het artikel in originele staat is. Retour zenden is gratis maar er mogen geen gebruikssporen zijn. Als je vooraf twijfelt over een aankoop dan mag je gerust even contact opnemen.

Kan ik ook onderdelen bestellen?

Kijk even in de categorie accessoires voor het overzicht van onderdelen en verwante artikelen. Hier vind je bijvoorbeeld vervangende wielen (die stiller rollen). Mis je iets? Laat het ons weten!


Blog posts

  • Buerostuhl-experte test onze Winner X1

    , door Zino van Velzen Buerostuhl-experte test onze Winner X1

    Lees meer 

  • R2Bstore kiest Winner X1 als nummer 1 gamestoel van 2024.

    , door Michael van de Wetering R2Bstore kiest Winner X1 als nummer 1 gamestoel van 2024.

    Lees meer 

  • Gamestoel versus Bureaustoel: De Ultieme Vergelijking

    , door Niels Schouten Gamestoel versus Bureaustoel: De Ultieme Vergelijking

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.